ZOSTAŃMY PRZYJACIÓŁMI!

Więcej informacji o naszych produktach, nowości, rekomendacje użytkowników i dużo więcej. Dołącz do nas na facebook.com !

WIDEO KANAŁ SUPERVAC

Zapraszamy na nasz kanał Youtube, gdzie czekają na Ciebie wideo prezentacje naszych pojemników, porady, przepisy i wiele więcej...

Youtube

Idea

SuperVAC to nowoczesny system próżniowego przechowywania artykułów spożywczych zapewniający dłuższe utrzymanie ich świeżości.

Jak to działa?

Technologia superVAC została oparta na procesie wytwarzania próżni wewnątrz naczynia poprzez odessanie z niego powietrza i wytworzenie podciśnienia. Proces ten pozwana na znaczne ograniczenie rozwoju szkodliwych bakterii i drobnoustrojów, co umożliwia nawet pięciokrotnie dłuższe przechowywanie żywności i zachowanie jej wartości odżywczych. Ponadto przestrzeń pozbawiona powietrza pozwala na utrzymanie naturalnych walorów wizualnych, smakowych i aromatycznych jedzenia.

Każdy produkt z serii superVAC składa się z trzech podstawowych elementów: pojemnika, pokrywy i pompki próżniowej. Naczynia zostały wykonane z najwyższej jakości, niezwykle trwałego materiału, poliwęglanu marki Makrolon i posiadają certyfikat ISO. Są dostępne w różnych wielkościach i kształtach.

Zastosowanie

Pojemniki superVAC zostały przystosowane do przechowywania żywności w lodówce lub zamrażalniku, w temperaturze do -40°C. Co ciekawe, umożliwiają także rozmrażanie, podgrzewanie i gotowanie potraw w kuchence mikrofalowej przy maksymalnej temperaturze 130°C. Dzięki temu doskonale nadają się do użytkowania zarówno w domu, jak i w pracy. Naczynia próżniowe superVAC pozwalają na długotrwałe zachowanie świeżości przygotowanych wcześniej dań. Świetnie sprawdzają się w podróży, podczas letnich pikników, wyjazdów na działkę, a także górskich wojaży i wypraw łodzią. Są doskonałym rozwiązaniem dla osób aktywnie spędzających czas.

Ze względu na wyjątkową trwałość produktu firma AWG Polska udziela 5 lat pełnej gwarancji.

Ponadto jako jedyny producent w Polsce oferuje możliwość bezpłatnego testowania produktu w domu klienta.

Zalety urządzenia próżniowego superVAC:

  • Nawet pięciokrotnie wydłuża czas przechowywania żywności
  • Zachowuje świeżość oraz naturalny smak, aromat oraz kolor produktów spożywczych i dań
  • Zapewnia porządek, przejrzystość i brak nieprzyjemnych zapachów w lodówce
  • Pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze, ograniczając wyrzucanie żywności
  • Pozwala na mrożenie produktów do temperatury -40°C
  • Gwarantuje higienę i ochronę żywności przed bakteriami w lodówce
  • Umożliwia przygotowanie warzyw na parze w próżni w ciągu 5-10 minut
  • Pozwala sześciokrotnie przyśpieszyć proces marynowania potraw
  • Umożliwia przygotowanie zup, ciast oraz innych potraw w temperaturze do 130°C
  • Nadaje się do zmywania w zmywarce